Zakelijk verduurzamen en kosten besparen?

✔ Gratis en vrijblijvend advies

✔ A-merken

✔ Opbrengstgaranties

✔ Duidelijke en persoonlijke aanpak

✔ Direct besparen op de kosten

Mijn bedrijf verduurzamen?

Zakelijk kunt u de keuze maken om te gaan verduurzamen. Voor sommige bedrijven is het zelfs verplicht om maatregelen te nemen. Het gaat om bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken. Het is altijd verstandig om te onderzoeken wat voor uw organisatie het beste is. NL Stroom is gespecialiseerd in het vinden en realiseren van de juiste energieoplossing(en) voor uw organisatie. Dit begint met een inventarisatie van uw huidige energiesituatie, deze doen wij gratis voor u! Neem contact op met onze energiereductie specialisten voor de mogelijkheden.

Uw winst?

 • Een tijd en energie besparing
 • Beste prijs- kwaliteit verhouding
 • Op maat bedrijfsrendementsadvies
 • Opbrengst garanties en verzekeringen
 • Een eigen aanspreekpunt
 • Ervaren gecertificeerde installateurs
 • Direct besparen op de kosten

Zakelijke zonnepanelen?

Er zijn vele mogelijkheden om uw bedrijfspand te verduurzamen. De keuze om zonnepanelen te plaatsen is een slimme investering en heeft direct invloed op uw bedrijfsrendement. Daarnaast verduurzaamt u uw organisatie waardoor uw energielabel verbetert en u voor verschillende MVO certificaten in aanmerking komt.

NL Stroom neemt u mee door de jungle van regelgeving, systemen en technische mogelijkheden om samen met u tot de beste oplossing voor uw situatie te komen. Zo zijn we goed voor elkaar.

Energie inkoop?

Wij besparen u tijd en geld door contracten, regelgeving en andere administratieve zaken, van u over te nemen. Door onze uitgebreide kennis van de energiemarkt en na het inventariseren van uw wensen begrijpen we precies wat u nodig heeft. Uiteindelijk is de energieleverancier slechts een administratie kantoor.

De vraag is hoe doen energieleveranciers hun administratie en tegen welke prijs. Zo adviseren wij de beste energieleverancier op basis van uw specifieke behoeften.

Zakelijk energie besparen?

Naast zonnepanelen en energie inkoop zijn er nog meer mogelijkheden om energie te besparen. U kunt bijvoorbeeld denken aan isolatie, verlichting en de warmte voorziening. Dit is vaak complex en gespecialiseerd werk.

Ons advies is om alle bespaarmogelijkheden te onderzoeken zodat we voor u de beste businesscase kunnen samenstellen. Op basis van de businesscase kunt u de beste beslissing maken voor uw bedrijf.

Meest gestelde vragen

Wanneer wordt verduurzamen interessant voor mijn bedrijf?

Als u niet  verplicht bent om te verduurzamen dan is het verstandig om een locatie scan uit te laten voeren wanneer uw locatie de volgende kenmerken bezit:

 • Wanneer elektriciteit en gasverbruik boven de 8.000 kWh en boven de 3.000 m3 ligt,
 • Wanneer elektriciteit en gasverbruik boven de 8.000 kWh en boven de 3.000 m3 ligt,
 • Wanneer uw energielabel nog niet duidelijk is of wanneer uw energielabel lager dan energielabel C uitkomt.
Moet ik verplicht energie reduceren?

Afhankelijk van uw bedrijfssituatie moet u uw pand verduurzamen. U bent namelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die uw bedrijf binnen vijf jaar terugverdient als u meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas verbruikt.

Wat gebeurt er bij een energie locatiescan?

Bij een energie locatiescan komt er een specialist langs om uw energiesituatie op locatie te inspecteren.

De specialist maakt een inventarisatie van het pand en maakt een rapport met de huidige situatie en de mogelijke situatie. Hierbij wordt gekeken naar de korte en lange termijn en de mogelijke investeringskosten incl. subsidies.

De volgende punten worden gecontroleerd:

 • Check van de oppervlakte en inhoud van het pand
 • Capaciteitscheck van de meter
 • Check op de verlichting
 • Check op de isolatie
 • Check op de beglazing
 • Check op de thermische schil
 • Check op de airconditioning
 • Check op de Ketel/warmtepomp, deze wordt indien nodig direct bijgesteld (10-30% besparing)

Op basis van de scan wordt er een voorstel gedaan. Hierbij kunt u een keuze maken welk energielabel, A, B of C, u wenst te hebben voor uw pand. In het voorstel staat welke energieoplossingen u kunt nemen om de gewenste energielabel te bereiken.

Indien gewenst kunnen we na afloop van de locatiescan uw energielabel laten registreren bij het RVO.

Samen met NL Stroom wordt er een plan opgemaakt om uw oplossingen te realiseren met het hoogste rendement en de laagste kosten.

Komt mijn bedrijf in aanmerking voor subsidies?

Afhankelijk van uw organisatie kunt u in aanmerking komen voor verschillende subsidie mogelijkheden.

Na een locatie scan kunnen wij u informeren over de subsidie mogelijkheden voor uw locatie.

 • Avatar Peter Blom ★★★★ 3 weken geleden
  Ik ben tevreden over het advies dat ik heb gekregen. Zou het zeker aan een ieder aanraden, zeker in deze moeilijke tijden. … More
 • Avatar Arnoud Janssen ★★★★★ 2 jaar geleden
  Ik ben zeer tevreden over NL Stroom. Fijn contact, goed geadviseerd en vakkundig personeel. Ik raad iedereen aan om voor … More zonnepanelen naar NL stroom te gaan.