Mijn bedrijf verduurzamen

U kunt zelfstandig de keuze maken om uw pand te verduurzamen, dit levert namelijk direct een kostenbesparing op. Maar in sommige gevallen bent u ook verplicht om energie te reduceren. Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om energiebesparende maatregelen, met een terugverdientijd van vijf jaar of minder, te treffen. Het gaat om de bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken.

NL Stroom is gespecialiseerd in het vinden en realiseren van de juiste energieoplossing(en) voor uw organisatie. Dit begint met een inventarisatie van uw energiesituatie, deze doen wij gratis voor u! Neem contact op met onze Energiereductie Specialisten voor de mogelijkheden.

Inventarisatie Energiesituatie

De Locatie Energiescan helpt u inzicht te krijgen in de energiesituatie van uw bedrijfspand. Zo maken we inzichtelijk waar u nog meer op kunt besparen en tegen welke kosten. Na de scan krijgt u per e-mail een uitgebreide rapportage van de mogelijke maatregelen.

  • Overzicht van de situatie en de mogelijke energiebesparingsoplossingen incl. subsidies
  • Voorstel t.b.v. verbeteren Energielabel (minimaal Energielabel C per 1 januari 2023)
  • Registreren energielabel bij RVO

Zonnepanelen

Om zonnepanelen te laten plaatsen kiest u voor een duurzame oplossing met een mooi rendement. Er zijn verschillende aantrekkelijke zakelijke subsidiemogelijkheden wat de terugverdientijd nog sneller maakt.

  • Goed rendement
  • Opbrengstverzekering
  • Aantrekkelijk subsidiemogelijkheden
  • Positief effect op uw Energielabel

 

Verplicht verduurzamen

Bent u verplicht om te verduurzamen dan is er, voor 19 bedrijfstaken, een zogeheten Erkende Maatregelenlijst (EML) energiebesparing. Hier staat in beschreven wat voor erkende energiemaatregelen u moet treffen voor uw bedrijf. Een paar key-points welke opgenomen zijn in de EML:

  • Doelmatig beheer en onderhoud (DBO) maatregelen
  • Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)
  • Kantoor Energie label C

Samen met MKB Energie Nederland gaan we uw situatie in kaart brengen zodat we de juiste energieoplossingen voor uw bedrijf organiseren.

Energie Audit EED uitvoeren

De energie-audit is een systematische, vierjaarlijkse controle met als doel informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik van uw onderneming.

Heeft u een onderneming met meer dan 250 fte? Of heeft de onderneming een jaaromzet van € 50 miljoen of meer en een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen? Dan zult u  mogelijk een energie-audit moeten uitvoeren.

MKB Energie Nederland brengt uw specifieke situatie in kaart en adviseert u de juiste energieoplossingen. Neem contact op met onze Energiereductie Specialisten voor uw opmaat mogelijkheden.